TopAuto ATF Speed 1000

Машина TopAuto ATF Speed 1000 за промивка и смяна на масло – автоматични скоростни кутии


TopAuto ATF Speed 1000
Автосервиз Ивалкар, разполага с последно поколение машина за промивка и смяна на масло, на автоматични скоростни кутии.
Основната практика в сервизите, при смяната на масло на автоматичната скоростна кутия, както в България така и в Европа, беше чрез стандартното, ръчно източване на маслото, при която се източва едва до 40-50 % от маслото на автоматичната скоростна кутия. Това е така, тъй като е технически невъзможно да се източи маслото от турбината, тръбопроводите и радиатора на автоматика. По този начин новодобавеното масло много бързо се зацапва, в следствие на което ефектът от смяната е незадоволителен.
TopAuto ATF Speed 1000 е напълно автоматизирана машина, която гарантира 99% смяна на старото масло. Машината има и функция за промиване чрез специален сервизен препарат, поради което не е задължителна смяната на филтри, гарнитури и картери.
Препоръчително е да сменяте маслото в скоростната кутия на вашия автомобил на всеки 100 000км. В зависимост от натоварването и стила на шофиране например градско, този интервал би могъл да се намали до 60 000км.

Типични симптоми на износено масло в дадена автоматична скоростна кутия:
  • Забавяне при смяна на предавка;
  • Усещане за полусъединител и превишаване на нормалните обороти за смяна на по-висока предавка;
  • Шумове, нехарактерни за Вашата автоматична предавателна кутия;
  • Груба смяна на предавка с усещане подобно на лек удар/придърпване;
  • Авариен режим/ниско налягане.
Редовната поддръжка на автоматичната скоростна кутия, Ви предпазва от нежелани и скъпи ремонти, и намалява разхода на гориво. По време на експлоатация, в скоростната кутия се натрупват отлагания от маслото както нагари и фин прах/стружки от износващите се части. Влошеното качество на ATF маслото неизбежно води до по-високи нива на триене и износване.
Цените на услугата зависят индивидуално от марката и модела на Вашия автомобил. Моля посетете ни или да се свържете с нас за повече информация и/или изготвяне на оферта: Автосервиз Ивалкар, 0896 762470, www.ivalcar.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар